Mirjam Hopman

Balans en harmonie in brons

Mijn kunst is een zoektocht naar een gevoelde schoonheid en een

ontdekkingsreis van allerlei vaardigheden en technieken. Met de juiste vorm, balans en harmonie probeer ik mijn gedachtengoed over te brengen. De fascinerende en met technische vaardigheden opgebouwde sculpturen krijgen onder mijn handen de serene weergave van beeldschone figuren met een natuurlijke schoonheid. Ik leg in mijn ontwikkeling als kunstenaar voortdurend nieuwe accenten, omdat ik geïnspireerd blijf door de cultuur en de natuur.

Om afwisseling, tegenstelling en relativering in mijn werk te behouden, werk ik tegenwoordig tegelijkertijd aan figuratieve bronzen beelden en reliëf schilderijen. Ieder ontwerp bevat segmenten van eerdere werkstukken en een veelheid aan materialen. Hierdoor ontstaat een vormentaal die steeds weer nieuwe inzichten verschaft en ervoor zorgt dat nieuwe creaties kunnen ontstaan.

Mijn persoonlijke handtekening is een synthese/kruising tussen vorm en gedachte, tussen traditie en ongekunstelde vernieuwing, tussen weergave en verbeelding. Ik ben opgeleid als Beeldend Vormgeefster aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ‘s- Hertogenbosch. Inmiddels heb ik vele solo- en groepsexposities gehad en voer ik ook werk uit in opdracht.

Mijn unieke beelden worden afgegoten in een hoogwaardige kwaliteit brons.

Discipline: Beelden

Locatie expositie: t/o Oudheusdensestraat 25

  

 

KUNST in monumenten 2024