KunstSalon: AtelierMonsters

Wie zijn de AtelierMonsters?

Ateliermonsters zijn kleine monstertjes die wonen in de ateliers van kunstenaars. Ze laten zich niet zo snel zien, maar toch merk je dat ze er zijn: soms maken ze er een rommeltje van en soms helpen ze de kunstenaar door bijvoorbeeld de juiste kleur verf klaar te leggen.

Wat staat er op het programma?

Tijdens het dagvullende programma gaan de kinderen ‘s-morgens in groepjes op bezoek bij 3 kunstenaars in Heusden Vesting. Daar gaan ze actief aan de slag met het bekijken van kunstwerken waarbij ze alle zintuigen gaan gebruiken. En zouden er ook nog ateliermonsters te vinden zijn?

Er wordt gebruik gemaakt van de meervoudige intelligenties, alle zintuigen worden ingezet en ook de fantasie en creativiteit van de kinderen word geprikkelt om kunst nóg beter te ervaren. 

Dit alles onder begeleiding van 3 studenten Beeldende kunst en Vormgeving aan het Fontys die daarnaast ook professioneel kunstenaar zijn met een afgeronde kunstopleiding (Sonja van de Valk, Alexandra Hampp & Stevie Passon).

‘s-Middags gaan we picknicken in de Heemtuin, want al dat kunst-kijken en experimenteren maakt enorm hongerig en dorstig!

Na de picknick gaan alle kinderen naar het grote MonsterAtelier om een eigen kunstwerk te maken. Experiment en zelfexpressie staan centraal! Aan het eind van de dag maken we een mooie tentoonstelling van alle werken. We houden een heuse VERNISSAGE, en de jeugdburgemeester komt de tentoonstelling openen door een lint door te knippen en een toast uit te brengen samen met alle kinderen, ouders, kunstenaars en overige belangstellenden.

En natuurlijk mag iedereen zijn kunstwerken mee naar huis nemen! 

KUNST in monumenten