Over Kunst in de Vesting 2017

Biënnale Kunst in de Vesting

Datum: zaterdag 9 en zondag 10 september 2017
Hoe laat:  11.00-17.00 uur
Waar: diverse locaties in Heusden vesting, bekijk de plattegrond
Wie: meer dan 50 kunstenaars en galeries, ontdek de deelnemers
Entree: gratis
Parkeren: P. centrum, oost, zuid en west
Download de brochure 

Op zaterdag 9 en zondag 10 september organiseert Stichting KunstVesting Heusden haar 6e Biënnale: Kunst in de Vesting. Het hele vestingstadje staat dit weekend nog meer dan anders in het teken van kunst en design. Kunstenaars en designers uit Heusden en omgeving en nieuw talent uit diverse kunststromingen tonen hun werk en inspireren bezoekers.

Waar in de vesting:
De presentaties vinden plaats in ateliers, monumenten en op markante plaatsen verspreid over de vesting, zoals het Stadhuis, de vroegere Pastorie van de Katholieke Kerk, de Heemtuin, de Jacobatoren en de Waterpoort. Twee locaties lichten we uit:


Stadhuis: Design duo Kranen/Gille 

Het design duo Kranen/Gille exposeert op de eerste verdieping van het stadhuis. Met stevige wortels in de vesting tonen Jos Kranen en Johannes Gille de resultaten van hun werk. Tijdens de expositie kan de bezoeker kennis maken met een mix aan prototypes, vrij werk en producten voor design labels. Het is het resultaat van tien jaar hard en eigenzinnig werken. In 2007 ontwierpen Kranen en Gille de stoel A Forest Chair. Nog hetzelfde jaar werd de stoel op designbeurzen in Miami en Milaan getoond. Groot was de waardering tijdens de expositie De industriële natuur van Kranen/Gille die in het voorjaar van 2017 in het Noord-Brabants Museum werd gehouden.


Pastorie: Jong talent laat de oude pastorie bruisen 

Net afgestudeerde kunstenaars van de Kunstacademies St.Joost van de Avans Hogeschool uit Breda en Den Bosch presenteren zich met lef en ambitie tijdens de biënnale. Zij doen dit spraakmakend in en rond de voormalige r.k. pastorie, Burchtplein 2. Hun presentaties worden met muziek, een hapje en een drankje ondersteund. Beeldend kunstenaar Iris Hofland is in de Jacobatoren op het Kasteelterrein met haar fotografisch werk en installaties present.