Biennale

31 Jan

Biënnale Kunst in de Vesting 2017

Dit jaar organiseert stichting KunstVesting de 6e editie van de biënnale Kunst in de Vesting.

Van Mondriaan tot Dutch Design

Wanneer: zaterdag 9 en zondag 10 september 2017

Heusdense kunstenaars ontvangen voor 1 maart bericht met een inschijfformulier.
meer informatie over de biënnale volgt nog

12 Sep

Biennale Kunst in de Vesting 2015

Op (opening op vrijdag 11) 12 en 13 september 2015 wordt de 5e
Biënnale Kunst in de Vesting gehouden in een vernieuwde vorm die voor vele bezoekers aansprekend zal zijn.

In de gehele vesting zijn een 30 tal vaak verrassende kunstlocaties te bezoeken:
dit jaar wordt er voor het eerst samengewerkt met de Maas-Biënnale MaterMosa die met het vrachtschip Shiva voor een slotmanifestatie aanlegt in de haven van de vesting. In, op, en buiten het vrachtschip vinden bijzondere evenementen plaats o.l.v. curator Giovanni Dalessi.

In de tuin van Het Gouverneurshuis start de expositie: “Eeuwigh gaat voor Oogenblick?” met leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Deze tentoonstelling zal tot en met 25 oktober te bezoeken zijn.

In het Stadhuis van de vesting zal curator Ans van Berkum een overzichtstentoonstelling inrichten met werk van Riet van Halder, art brut kunstenares.

14 Sep

Biënnale Kunst in de Vesting 2013

Kunstbiënnale op 14 en 15 september

HEUSDEN-Gedurende het weekend van 14 en 15 september staat Heusden-vesting in het teken van de kunst. Tijdens de vierde Kunstbiënnale “Kunst in de Vesting” presenteren de Heusdense kunstenaars en galeries zich op 36, veelal historische locaties, aan het publiek. Gedurende het weekend kan het publiek kennis maken met gevarieerde kunstuitingen. Deze uitingen lopen uiteen van keramiek, glas, beelden, schilderijen tot sculpturen. De presentaties vinden onder andere plaats in ateliers, galeries, in een kerkje, de heemtuin en op de wallen. Tijdens de Kunstbiënnale gaat het publiek ook letterlijk de hoogte in. Bijzonder is dat in alle stadspoorten, de voormalige duiventoren (het Demerrondeel) en de haventoren van jachthaven De Wiel exposities worden gehouden. Naast kunstenaars en galeries uit de vesting en de voormalige gemeente Heusden presenteren enkele gastkunstenaars hun werk.
Tijdens deze kunstmanifestatie kan het publiek ook kennis maken met Artist in Residence Giovanni Dalessi, kunstenaar van het jaar 2013. Deze activiteit wordt bewust op Open Monumentendag gehouden. De organisatie is van mening dat beide activiteiten elkaar versterken.
Op vrijdagavond 13 september wordt aan de vooravond van de biënnale de Burgemeester Henk Willems Cultuurprijs in het Bezoekerscentrum uitgereikt.

  • Ter gelegenheid van de biënnale verschijnt er begin september een brochure. Nadere informatie: www.kunstvesting.nl

10 Sep

Biënnale Kunst in de Vesting 2011

Biennale Kunst in de Vesting 2011 speelde zich helemaal af binnen de vestingwallen. Monumentale gebouwen als de Wijkse Poort, Het Gouverneurshuis, het Bedeelhuisje en de Gereformeerde kerk werden gebruikt als expositieruimte.
In Cultureel Cafe De Republiek werd op zaterdagavond de kunstenaarsmaaltijd gehouden in de tuin.

08 Sep

Biënnale KunstRoute 2009

Met als centrale plek de grote hal op de scheepswerf, was deze editie van de KunstRoute een groot succes. Zandkunstenaar Arianne van Rosmalen bouwde een sculptuur van zand. Kinderen, kunstenaars en publiek genoten van een mooie, industriële omgeving. Het grandcafe in de hal zorgde voor een geweldige sfeer. Een laserlichtshow tijdens de kunstenaarsmaaltijd op zaterdag betoverde de scheepshal en op zondagmiddag speelde een live jazzcombo. Gasten werden het hele weekend gratis vervoerd in de vesting met TukTuk’s.

06 Sep

Biënnale KunstRoute 2007

De eerste editie vond plaats in 2007, de scheepswerf in Heusden was het hart van vele activiteiten. De vele ateliers op de werf waren opengesteld, en de biënnale werd feestelijk geopend. Een kunstenaarsmaaltijd op zaterdagavond en een koffieconcert op zondagochtend werden gehouden in de grote scheepshal. Meer dan 30 ateliers- kunstenaars en galeries lieten van zich horen en zien.

Met dank aan Dick Buskermolen voor zijn foto’s van Kunst in de Vesting/Biënnale
www.heusdeninbeeld.nl