Meedoen met Art Festival Heusden

Het thema van het Art Festival 2021 is het ‘hoofd’. Wij zijn op zoek naar kunstenaars en artiesten die rond dit thema een bijdrage willen leveren. Doel van het festival is om bewoners en bezoekers te verbinden, te inspireren én kennis te laten maken met culturele creaties rondom ‘hoofd’. Er is ruimte voor kunst in de breedste zin van het woord, denk ook aan lichtkunst, performance art, muziek en dans.

Deelname kan op de volgende manieren:

Community Art Project
Er is ruimte voor 7 kunstenaars die een week vooraf aan het kunst festival in Heusden, in de openbare ruimte of binnen in een monumentaal leeg pand, een kunstwerk maken. Wij verwachten van deze kunstenaars ook dat zij iets teruggeven aan de gemeenschap. De vorm staat open, zolang er maar interactie is met de ‘community’ en kwetsbare groepen. Een plek is gereserveerd voor een pas afgestudeerde student aan de kunstacademie, een wild card voor upcoming talent.

Kunstenaars/artiesten buiten de vesting
Voor kunstenaars buiten de vesting, in de gemeente Heusden of daarbuiten is er de mogelijkheid om mee te doen. We verwachten van deze kunstenaars dat zij de kunst in hun eigen omgeving maken. Wij zorgen in overleg voor een mooie plek, buiten of binnen in een monumentaal pand in Heusden.

Kunstenaars en galeries binnen de vesting
Van kunstenaars binnen de vesting wordt verwacht dat zij hun eigen expositie ruimte hebben en het thema Hoofd toepassen. Galeries zijn ook welkom om rond het thema Hoofd mee te doen.

Inschrijving voor 1 januari 2021
Graag ontvangen wij via onderstaand inschrijfformulier een omschrijving van het kunstwerk en hoe het past bij het thema Hoofd, bij voorkeur ook foto’s. Het thema mag breed geïnterpreteerd worden. In ons hoofd speelt zich immers van alles af. Denk aan illusies, gedachten, emoties, waanideeën en dromen.

De inschrijvingskosten voor Art Festival Heusden zijn €100,-. Jouw deelname verschijnt in zoveel mogelijk marketing uitingen waaronder:
• Plattegrond van het Art Festival Heusden
• Art Festival boekje
Verder ontvang je een uitnodiging voor de openingsborrel voor deelnemers op vrijdag 10 september.

Selectie
Een onafhankelijke commissie zal de verschillende inzendingen beoordelen en selecteren op basis van diversiteit, het idee, de grootte van het kunstwerk, het materiaal en de vorm van het kunstwerk.

Voor 1 april 2021 zal het programma en de deelnemende kunstenaars worden gepresenteerd.

Klik hier om uzelf in te schrijven